Stagiair gezocht

Voor komend seizoen (vanaf ongeveer april tot begin november) zijn we op zoek naar een stagiair die maximaal twee dagen per week stage wil komen lopen om praktijkkennis en -ervaring op te komen doen. Exacte periode, aantal dagen, etc in overleg.

Wat bieden wij
Wij kweken bomen, zaden van inheemse kruidachtigen en nog enkele groenten en aardappels. Alle werkzaamheden die hierbij komen kijken kun je hier leren.

Boomkwekerij
Van stratificeren en zaaien van diverse boomzaden tot het (ver)planten en verzorgen van jonge bomen. Maar ook kun je een hoop kennis op komen doen over agroforestry, voedselbossen, bijzondere bomen en struiken en hoe deze groeien en vermeerderd worden. Alles dat komt kijken bij een (jonge) boomkwekerij.

Zadenteelt
Van wieden tussen de bloemetjes en de bijtjes tot wiedeggen met de trekker en van oogsten tot de grove schoning van de zaden. Leer van alles over autochtone planten en de vermeerdering, opkweek en oogst van wilde bloemenzaden.

Groente
In de kwekerij die is opgezet als strokenteelt met een afwisseling van bomen, bloemen en groenbemesters, telen we ook nog enkele stroken met groente. Deels voor de verkoop, deels voor eigen gebruik. Als de stageperiode lang genoeg duurt kunnen we overleggen of je (samen met ons) enkele extra bedden groente kan verbouwen. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld ge√ęxperimenteerd met kikkererwten en witte lupine.

Praktische zaken
Er is een mogelijkheid tot overnachten in een pipo-wagen, je eigen camper, op de hooizolder of in huis. Let op, we verwachten begin 2024 een kleine, dus in huis geen garantie op goede nachtrust (oordoppen beschikbaar). Koffie, thee, een stevige lunch en indien gewenst avondeten is beschikbaar. Wat betreft een vergoeding voor de stage moeten we even uitzoeken of er ‘subsidie’ beschikbaar is vanuit de opleiding of overheid, dit hangt soms af van welk (type) opleiding je komt.

Wat zoeken wij?
Studeer je deeltijd-Warmonderhof of een vergelijkbare opleiding en heb je interesse om (minimaal) een paar maanden, maximaal 2 dagen per week stage te komen lopen?Neem dan contact met ons op, liefst via een e-mail met vermelding van je naam en telefoonnummer naar kwekerijdetransitie@gmail.com. Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken en de mogelijkheden te verkennen.

Afstuderen
Heb je een interessante afstudeeropdracht in relatie tot boomwekerij, agroforestry, voedselbossen of biologische landbouw en zoek je nog een plek om deze uit te voeren? bijvoorbeeld van Van Hall Larenstein, Warmonderhof, een HAS of de WUR? Ook dat kan. Neem gerust contact op –> kwekerijdetransitie@gmail.com. In het verleden zijn wij bijvoorbeeld ‘opdrachtgever’ geweest van een afstudeeronderzoek naar de mogelijke invasiviteit van ons plantsortiment. Met de uitkomsten hebben we onze sortimentskeuze bijgestuurd.