Algemene voorwaarden

Artikel 1 Toepasselijkheid

1. Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op elke verkoop van Kwekerij de Transitie.

2. Onze voorwaarden zijn op deze website te raadplegen onder het kopje algemene voorwaarden. U krijgt een exemplaar van deze leveringsvoorwaarden meegezonden met de bevestiging van uw bestelling.

3. Op al onze verkopen waarop deze leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

Artikel 2 Aanbod en prijzen

1. Alle prijzen van de door ons aangeboden planten gelden zolang onze eigen voorraad strekt. De prijzen in de prijslijst zijn inclusief 9% btw. In de opdrachtbevestiging wordt indien van toepassing onderscheid gemaakt in de prijzen zonder btw en het btw-percentage (9% of 21%). Bij wijzigingen in maat en/of prijs nemen we altijd contact met u op. Verzending van planten is niet inbegrepen in onze prijzen. Prijzen voor verzenden zijn afhankelijk van formaat, gewicht en aantallen. Afspraken hierover worden in overleg met u gemaakt.

2. De bij de planten getoonde foto’s zijn geen weergave van de geleverde maat en /of kwaliteit; deze dienen uitsluitend ter informatie om kenmerken van de betreffende plant te tonen.

Artikel 3 Overeenkomst en persoonsgegevens

1. Op het moment van bestellen via de e-mail sturen wij u een reactie met een bevestigen van wat u besteld heeft, en in welke maat en aantallen wij deze beschikbaar hebben. U kunt hierop via de email reageren waarin u aangeeft welke van de aangeboden maten en aantallen u daadwerkelijk wenst te bestellen. Daarmee aanvaardt u ons aanbod en treden deze leveringsvoorwaarden in werking. Op basis hiervan ontvangt u een opdrachtbevestiging.

2. Verkopen zijn tot het moment van ophalen kosteloos te annuleren, mits deze niet speciaal voor u besteld zijn. Na verzending kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht (zie Artikel 4)

3. Na of bij het ophalen van de planten ontvangt u en factuur (soms in combinatie met de pakbon en plantpaspoort).

4. De persoonsgegevens die u aan ons toevertrouwt via mail, telefoon of website gebruiken wij uitsluitend voor de verwerking van uw bestellingen.

Artikel 4 Herroepingsrecht

1. Bij uw aankoop via e-mail, telefoon of ter plekke, kunt u tot 14 kalenderdagen na ontvangst van de planten gebruik maken van uw herroepingsrecht en de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zijn de kosten voor het retour sturen of brengen van de planten voor uw rekening. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u naar de kwekerij zijn voor eigen rekening.

2. Tijdens deze termijn gaan we er van uit dat u de planten goed verzorgt en zullen we zodra we de planten in goede staat hebben ontvangen binnen 14 dagen het aan u verschuldigde bedrag storten op uw bij ons bekende bankrekeningnummer. Let hierbij wel op dat planten die niet met extra aandacht zijn verpakt een groot risico hebben om beschadigd aan te komen.

3. U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking naar de kwekerij geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via kwekerijdetransitie@gmail.com of tel: 06 28407480. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de retour gestuurde producten terugstorten mits het product in goede orde retour ontvangen is.

4. Uitgesloten van herroepingsrecht zijn planten  of andere producten (boompalen, touw, vraatbescherming, zaden etc.) die op bestelling voor u zijn ingekocht bij een van onze collega’s.

Artikel 5 Levering en betaling

1. Aangezien wij in de volle grond telen kunnen wij de planten pas rooien als de planten goed in winterrust zijn en zolang het niet vriest. Na het rooien kuilen wij de planten in zodat ze gereed zijn voor ophalen. Zodra de winterrust intreedt maken wij met u een afspraak voor het ophalen van de planten.

2. Planten kunnen buiten (strenge) vorstperioden worden opgehaald volgens afspraak. Afspraken over het ophalen zijn daarom altijd onder voorbehoud. De planten kunnen onder normale omstandigheden opgehaald worden in de periode van 15 november tot 15 april (behoudens enkele prunussen in verband met het vroege uitlopen).

3. U krijgt bij het ophalen een pakbon/factuur. Deze moet binnen 14 dagen na factuurdatum betaald worden. Bij uitblijvende betaling komen alle extra kosten, die noodzakelijk zijn om de factuur te innen ten laste van de betalingsplichtige.

4. Als wij overeenkomen dat de planten worden verzonden, is het risico voor de koper als de bestelling niet aankomt na verzending. We sturen u een track en trace code zodat u het pakket kunt volgen danwel een laadbrief van de verzender. Zo kunt u ook zien waar het eventueel fout gaat. We zullen klachten in behandeling nemen en er moeite voor doen om het pakket terug te krijgen. Meestal vergoed de postdienst een deel van het bedrag + de betaalde verzendkosten.

5. Indien de planten worden verstuurd, en wij de verzending hebben geregeld, nemen wij eventueel schade aan planten  van het transport voor onze rekening. Mochten planten tijdens het verzenden beschadigd zijn, dan vragen we u om dit binnen 5 dagen na ontvangst per e-mail met foto te melden. Wij ontvangen de beschadigde planten graag retour (op onze kosten) en zullen u een vervangend exemplaar toesturen indien beschikbaar. Indien niet beschikbaar maken wij het bijbehorende bedrag naar u over. We verpakken onze planten zorgvuldig, maar we hebben er geen invloed op wat bij de verzenddienst gebeurt.

Artikel 6 Klachten en garantie

1. Klachten over de kwaliteit van geleverde planten ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk na ontvangst van de planten per e-mail, voorzien van foto’s.

2. Het uitlopen en aanslaan van de geleverde plant(en) wordt door ons gegarandeerd, mits de plant op de juiste wijze is behandeld (waaronder tijdig verwijderen van eventuele uitlopers van de onderstam), de juiste standplaats heeft en de juiste verzorging heeft gehad (bijv. water geven bij droogte en verwijderen onkruidgroei rondom (de entplaats van) jonge planten). Mochten er desondanks toch problemen optreden met het uitlopen of aanslaan van geleverde planten, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen zoeken naar een oplossing.

3. Wij garanderen soortechtheid van de geleverde planten. Mocht de geleverde plant toch niet soortecht blijken, en u meldt dit binnen 5 jaar na levering, dan ontvangt u van ons een vervangende plant met dezelfde factuurwaarde als de destijds geleverde plant en ontvangen wij de oorspronkelijke plant graag retour. Dit geldt logischerwijs niet indien van een geënte plant uitlopers van de onderstam niet zorgvuldig zijn verwijderd.

Artikel 7 Aansprakelijkheid

1. Aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade door gebruik of toepassing van de bij Kwekerij de Transitie gekochte planten of goederen is beperkt tot maximaal het bedrag dat is betaald voor de betreffende plan(en) of betreffende product(en).

2. Kwekerij de Transitie is niet aansprakelijk voor eventuele kosten (bijvoorbeeld arbeid) die gemoeid gaan met het vervangen van planten of goederen.

3. Bij aansprakelijkheidsstelling, zullen wij de afhandeling hiervan aan onze verzekeringsmaatschappij overlaten (Klaverblad verzekeringen).

Artikel 8 Wijziging van de leveringsvoorwaarden

1 Wijzigingen van deze voorwaarden zijn van kracht nadat de consument de gewijzigde voorwaarden heeft ontvangen en zijn ook uitsluitend van toepassing op overeenkomsten die na de wijzigingen tot stand zijn gekomen.

Leveringsvoorwaarden Kwekerij de Transitie 14-10-23